Ruslar Esad'ın kimyasal silah kullandığına inanmıyor

Ruslar Esad'ın kimyasal silah kullandığına inanmıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya parlamentosu, Suriye hükümetinin Şam yakınlarında kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların yalan olduğunu iddia etti.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Leonid Kalaşnikov, Suriye hükümetinin Şam yakınlarında kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların yalan olduğunu iddia etti. nbsp;Kendisinin bu yöndeki yalan haberlere inanmadığını savunan Kalaşnikov, Interfax'a yaptığı açıklamada, "Gerçekten orada kimyasal silah kullanılmışsa bu militanların işidir. Suriye yönetimi dış güçleri provoke edecek herhangi bir girişimde bulunmaz…" dedi. nbsp;Dış güçlerin müdahalesi için yeni fırsatlar oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Kalaşnikov, "Bu Batının Suriye'ye yönelik ilk iddiası değil. Burada deneme yapılıyor. Irak'ta bunu yapmışlardı… Suriyeliler kendilerinin düşmanı olamaz… Onların dış müdahaleye ihtiyacı yok." değerlendirmesinde bulundu. nbsp;Suriye'nin Moskova'da görev yapan Büyükelçisi Riyad Haddad da kimyasal silah kullanıldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. Interfax'a konuşan Haddad, "Tüm bu bilgiler yanlış ve bilinçli olarak uluslar arası gözlemcilerin kafası karıştırılmak isteniyor… Bu konuda gündeme gelen tüm iddialar Suriye'de Irak senaryosunun tekrarlanmasına yönelik." ifadelerini kullandı. nbsp;Suriye Genel Devrim Konseyi, hükümet güçlerinin Şam'ın doğu bölgesine kimyasal silahlarla saldırdığını, çoğu çocuk 1300 kişinin öldüğünü duyurdu. Kimyasal silah kullanımının ülkede BM denetçilerinin çalışmaları ile eş zamanlı olarak gerçekleşmesi ise dikkat çekiyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...