Ruslar, Afrin’den çekilmeye başladı

Düzenleyen:
Ruslar, Afrin’den çekilmeye başladı

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü PKK/PYD’nin Suriye’de işgali altında bulunan Afrin’deki Rus askerleri üslerini terk etmeye başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), terör örgütü PKK/PYD işgali altında olan Suriye’nin kuzeyindeki Afrin şehri çevresine yaptığı üst düzey askerî yığınak devam ederken bölgede sıcak bir gelişme yaşandı. Afrin’de bulunan Rus askerleri, üsleri boşaltarak Halep’in kuzeydoğusuna çekilmeye başladı. Rus askerlerinin çekilme görüntüleri, terör örgütü PKK’ya yakın internet sitelerinde de yer aldı. Bu arada gazeteciler Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a yakın bir zamanda Afrin’e operasyon yapılıp yapılmayacağını sordu. Kurtulmuş, “Türkiye kendi sınırlarının hemen ötesindeki terör gruplarının Türkiye’ye karşı yapmış olduğu eylemlere seyirci kalmaz. Bu ister DEAŞ olur ister PYD/YPG ya da başka örgüt olur, bizim için fark etmez. Oralardaki terör örgütlerinin haraketliliği aynı zamanda Türkiye için kendi ulusal güvenliğinin ve sınır güvenliğinin bir parçası olarak görürüz. Türkiye’ye karşı oradan gelecek saldırıyı misliyle mukabele ederek önlemeye gayret ederiz” cevabını verirken operasyon iddialarını yalanlamadı.
MANŞETTEN VERMİŞTİK
TSK’nın Afrin’e yapacağı operasyonun hazırlıklarını tamamlandığını dün manşetten duyurmuştuk. Gazetemizin Ankara Haber Müdürü Çetiner Çetin’in hazırladığı haberi, “Türkiye ve Rusya, Afrin’deki Rus askerlerin çekilmesi konusunda anlaştı. Rus askerleri 6 gün içinde bölgeyi boşaltacak” diye vermiştik. 

Ruslar, Afrin’den çekilmeye başladı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...