Rus tanklarının önüne tek başına geçti! Dünya bu cesur Ukraynalıyı konuşuyor

Düzenleyen:
Rus tanklarının önüne tek başına geçti! Dünya bu cesur Ukraynalıyı konuşuyor

DÜNYA Haberleri

Ukrayna, Rusya’ya karşı direnişi sürdürüyor. Savaşın bilançosu ağırlaşırken, bölgeden dikkat çeken görüntüler gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna’da Rus askeri konvoyunu engellemeye çalışan bir adamın görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. Hareket halindeki tankların önüne geçerek ilerlemelerini durduran genç adamın videosu izlenme rekorları kırıyor. Paylaşılan görüntüler ise akıllara Tiananmen Meydanı'nda tank hattını bloke eden 'Meşhul asi'yi getirdi.

Rusya askerlerinin Kiev’e doğru ilerleyişi sürüyor. Çatışmalar başkentin sokaklarına kadar inmiş durumda. Bölgede ise asla unutulmayacak anlar yaşanmaya devam ediyor. Bölgeden gelen görüntülerde, Ukrayna halkının yaşadığı yıkım ve çaresizlik gözler önüne serilirken, bir yandan da akıllardan hiç çıkmayacak anlar yaşanmaya devam ediyor. 

HAFIZALARDAN HİÇ ÇIKMAYACAK GÖRÜNTÜLER

Savaş bölgesinden cesur görüntüler gelmeye devam ediyor. 'Putin'e boyun eğmektense ölürüm' diyen savaşın simgesi öğretmen Kurilo ve Yılan Adası'ndaki saldırıya rağmen adayı terk etmeyen muhafız askerlerden sonra yeni bir görüntü daha geldi. Gelen görüntü ise hafızalardan hiç çıkmayacak gibi. 

RUS TANKLARININ ÖNÜNDE TEK BAŞINA DURDU 

Ukraynalı haber kuruluşu HB tarafından paylaşılan videoda, Rus ordusunun tanklarının önünde duran bir adam görülüyor. Tanklar yollarına devam etmek isterken adam sağa sola hareket ederek ilerlemelerini engelliyor. Hatta konvoyun içinde bulunan bir araç yoldan çıkarak ilerlemeye çalışıyor. 

Rus tanklarının önüne tek başına geçti! Dünya bu cesur Ukraynalıyı konuşuyor

GİZEMİNİ KURUYOR 

Çekilen videoda konvoyda bulunan araçların yan taraflarına çizilmiş “Z” sembolü ise dikkat çekti. Rus araçlarının üzerinde bulunan “Z” harfinin gizemi halen çözülebilmiş değil. 

PAYLAŞIM REKORLARI KIRIYOR 

Rus askeri konvoyunu tek başına engellemeye çalışan Ukraynalı adamın görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. Video paylaşım rekorları kırarken, üst üste destek mesajları geldi. 

AKILLARA TİANANMEN MEYDANI'NDAKİ GÖRÜNTÜLERİ GETİRDİ

Cesur adamın görüntüsü yıllar önce Pekin Tiananmen Meydanı'ndaki tankların önünde duran, kimliği belirlenemediği için 'Meçhul Asi' diye bilinen adama benzetildi.

Rus tanklarının önüne tek başına geçti! Dünya bu cesur Ukraynalıyı konuşuyor

1989'da Çin hükümetinin demokrasi yanlısı protestoları acımasızca bastırmasının ardından çekilen görüntü o günden beri otoriter rejime karşı bir meydan okuma sembolü haline geldi. Time dergisi fotoğrafı tüm zamanların en etkili 100 görüntüsünden biri olarak seçti. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...