Rus ordusuna büyük darbe! Putin'in sağ kolu öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Rus ordusuna büyük darbe! Putin'in sağ kolu öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya-Ukrayna savaşında 10’uncu gününde devam ediyor. Bölgeden çok sayıda patlama ve ölü haberleri gelirken Rus ordusunun komutanı, Putin’in sağ kolu olarak bilinen Tümgeneral Andrei Sukhovetsky’in öldürülüğü açıklandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 10’uncu güne girdi. Bölgedeki çatışmalar giderek şiddetini artırıyor. Tarafların kayıpları gün geçtikçe artıyor.  BM'den yapılan son açıklamada Ukrayna'da Rus işgalinde şimdiye kadar 331 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

EN KIDEMLİ KOMUTANI VURULDU

Ukraynalı haber kaynakları Rusya’yı derinden sarsacak bir kayıp haberini açıkladı. Kaynak, Merkez Askeri Bölge 41. Kombine Silah Ordusu Komutanı Andrei Sukhovetsky'nin keskin bir nişancı tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

PUTİN’İN SAĞ KOLUYDU

Rus haber kaynakları da bu haberi doğruladı ve En kıdemli komutan olan Andrei Sukhovetsky’nin Putin’in sağ kolu olduğunu yazdı.

"MOTİVASYON KIRICI"

Rus gazileri grubu Combat Brotherhood'un bir yardımcısı olan Sergei Chipilev sosyal medyadan paylaşım yaparak "Arkadaşımız Tümgeneral Andrei Aleksandrovich Sukhovetsky'nin Ukrayna topraklarındaki özel bir operasyon sırasında ölümüyle ilgili trajik haberi büyük üzüntüyle öğrendik." ifadelerine yer verdi.

Sukhovetsky'nin ölümü, ülkede "büyük bir motivasyon kırıcı" olarak nitelendirildi.

Diğer yandan Ukraynalı yayın kuruluşu Fakti Tümgeneral Andrei Sukhovetsky’in Ekim 2021'den bu yana son görevinde olduğunu duyurdu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...