Rus ordusu, bir belediye başkanını daha kaçırdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Rus ordusu, bir belediye başkanını daha kaçırdı

DÜNYA Haberleri  / İHA/AA

Ukrayna'da saldırılarını sürdüren Rus ordusuna dair açıklamada bulunan Kiev Bölgesel Askeri Yönetim Başkanı Oleksandr Pavlyuk, Slavutiç Belediye Başkanı Yuriy Fomiçev’in kaçırıldığını ve protesto eden sivillere ateş açıldığını belirtti.

Rusya, Ukrayna topraklarındaki saldırılarını 31 gündür sürdürüyor. Kiev Bölgesel Askeri Yönetim Başkanı Oleksandr Pavlyuk, sabah saatlerinde Rus askerlerinin Slavutiç şehrinin Belediye Başkanı Yuriy Fomiçev'i kaçırdığını duyurdu.

Şehre gelen ve şehir hastanesini ele geçiren Rus askerlerine yönelik açıklama yapan Pavlyuk, "Şehrin sakinleri milli sembollerle sokağa inerek miting yaptı. Şehir meydanında toplanan halk, Slavutiç'in Ukrayna olduğunu vurguladı. Ruslar havaya ateş açtı ve ses bombaları attı. Ancak bu kalabalığı dağıtmıyor ve halk tam tersine daha fazla toplanıyor" dedi.

HASTANEYE DOĞRU YÜRÜYORLAR

"Halk, Rus ordusunun işgal ettiği hastaneye doğru yürümeye başladı" diyen Pavlyuk, "Son bilgilere göre Belediye Başkanı Yuriy Fomiçev işgalcilerce esir alındı" ifadelerini kullandı.

Rus ordusu daha önce de Melitopol Belediye Başkanını kaçırmış, daha sonra ise esir durumdaki Rus askerlerine kaşılık serbest bırakmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...