Rus medyasından çarpıcı iddia: 'Su-57 Felon' ilk kez savaş sahnesinde

Düzenleyen:
Rus medyasından çarpıcı iddia: 'Su-57 Felon' ilk kez savaş sahnesinde

DÜNYA Haberleri

Ukrayna topraklarında başlattığı işgal girişiminde hedeflediği başarıyı yakalayamayan Rusya'da ordunun gidişatı sorgulanırken, yeni iddialar ve haberler peş peşe geliyor. İHA'ları 5 saniyede yok eden lazer savaş sisteminin devreye alındığı haberlerinin ardından bir iddia da hava kuvvetlerinden geldi. İddialara göre, Rus Hava Kuvvetleri savaş uçağı 'Suhoy Su-57 Felon'u Ukrayna'daki hedefleri vurmak için kullandı.

Rusya'nın 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna topraklarında sürdürdüğü savaş, binlerce insanın ölümüne neden olurken, iki taraf da müzakere masasından sonuç alamadı. Rus ordusu kritik kentleri ele geçirmek için hamlelerde bulunsa da Ukrayna'dan beklenmeyen bir direniş geldi ve Rus ordusu hedeflediği başarıyı kısa sürede yakalayamadı. Son günlerde gündeme gelen 'Rus ordusunu kuvvetlendirme' haberlerinin ardından Rus kaynaklar tarafından bir iddia daha gündeme getirildi.

Rus kaynaklara göre, Suhoy Su-57 savaş uçağı ilk kez Ukrayna'daki savaşta kullanıldı. Rus devlet haber ajansı TASS'a konuşan bir kaynak, Rusya'nın Ukrayna'daki çatışmaların büyük bir bölümünde en gelişmiş uçağı Suhoy Su-57'yi kullandığını iddia etti.

İsmi açıklanmayan kaynak, "Ukrayna'da Su-57 uçağının kullanımı, harekatın başlamasından iki-üç hafta sonra başladı. Uçaklar, düşman hava savunmasının faaliyet alanı dışında çalışıyor ve taşıdıkları füzeleri kullanıyorlar" dedi.

Rus medyasına göre, konuyla ilgili olarak Rus ordusundan veya yetkililerinden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Rus medyasından çarpıcı iddia: 'Su-57 Felon' ilk kez savaş sahnesinde

SUHOY (SUKHOI) SU-57 FELON

Rus müşterek silah şirketi Sukhoi tarafından geliştirilen Su-57 Felon, gizli özelliklere sahip ilk ve tek beşinci nesil Rus savaş uçağıdır.

Amerikan Lockheed Martin F-22 Raptor ve Çin Chengdu J-20 ile rekabet etmesi amacıyla geliştirilen uçak, ilk uçuşunu 2010 yılında gerçekleştirdi.

Savunma Bakanlığına göre, Mayıs 2022 itibariyle Rus Hava Kuvvetleri envanterinde, üç seri üretim Su-57 ve durumu belirsiz birkaç prototip bulunuyor. İlk seri üretim Su-57, silahlı kuvvetlere teslim edilmeden önce 2019 yılında test sırasında düşmüştü.

Su-57'nin Ukrayna'da kullanıldığına dair çok sayıda haber olsa da, bunların çoğu iddia edilen tanıkların görüşlerine ve doğrulanmamış görüntülere dayanıyor. Şimdiye kadar, Su-57'yi hareket halinde gösterdiği iddia edilen görüntülerin çoğu doğrulanmadı veya kullanıldığı kanıtlanamadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...