Rus iş adamı Prigojin: ABD Kongre ara seçimlerine müdahale ettik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rus iş adamı Prigojin: ABD Kongre ara seçimlerine müdahale ettik

DÜNYA Haberleri

'Kremlin'in aşçısı' olarak anılan Rus adamı Yevgeniy Prigojin, ABD'deki seçimlerle ilgili, "Müdahale ettik, müdahale ediyoruz ve müdahale etmeye devam edeceğiz. Bildiğimiz şekilde, nazikçe, kesin olarak, cerrahi ve kendi yöntemimizle. Nokta atışı operasyonlarımız sırasında hem böbrekleri hem de karaciğeri aynı anda alacağız" dedi. FBI Prigojin için 250 bin dolar ödül koymuştu. 

"Kremlin'in aşçısı" olarak da anılan Rus iş adamı Prigojin, ABD'deki seçimlere müdahale ettiklerini duyurdu. 

İDDİALARI KABUL ETTİ

Prigojin'e ait "Konkord" adlı şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yevgeniy Prigojin'in, ABD'de 8 Kasım Salı günü düzenlenecek Kongre ara seçimlerine müdahale etmeye çalıştığına dair basında yer alan iddialara ilişkin cevabına yer verildi.

"MÜDAHALE ETTİK, EDİYORUZ, ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Söz konusu iddiaları kabul eden Prigojin, "Müdahale ettik, müdahale ediyoruz ve müdahale etmeye devam edeceğiz. Bildiğimiz şekilde, nazikçe, kesin olarak, cerrahi ve kendi yöntemimizle. Nokta atışı operasyonlarımız sırasında hem böbrekleri hem de karaciğeri aynı anda alacağız." yorumunda bulundu.

Prigojin, 29 Eylül'de yaptığı açıklamada, ilk defa, Wagner'in Donbas'taki çatışmalar nedeniyle 1 Mayıs 2014'te kurulduğunu açıklamıştı. St. Petersburg'da da 4 Kasım'da dünyanın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren Rus güvenlik şirketinin adını taşıyan "Wagner" merkezi açılmıştı.

FBI, PRİGOJİN İÇİN ÖDÜL KOYMUŞTU

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Wagner grubunun başındaki Rus iş adamı Yevgeniy Prigojin için 250 bin dolar ödül koymuştu.  FBI'ın resmi internet sitesinden yayımlanan açıklamada, Prigojin'in St Petersburg merkezli "İnternet Araştırmaları Ajansı" isimli bir şirketi desteklediği ve bu şirketin de ABD seçimlerine müdahale için sahte sosyal medya hesaplarından algı operasyonlarında bulunduğu belirtilmişdi. Açıklamada, Prigojin'in bu eylemi, "ABD'yi dolandırmak için komplo teorileri üretmek" olarak nitelendirilmişti. Washington DC bölge mahkemesinin, 16 Şubat 2018'de Prigojin hakkında ABD seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle tutuklama emri çıkartıldığı da yine açıklamada altı çizilen konulardan biri olmuştu.  FBI'ın Prigojin'i "en çok aranan kişiler" listesine eklediğine işaret edilen açıklamada, Prigojin'in tutuklanmasında kullanılacak herhangi bir bilgi getiren kişilere 250 bin dolara kadar para ödülü verileceği de belirtilmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...