Rus güçleri, "özel savaş görevi" durumuna geçti!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus güçleri, "özel savaş görevi" durumuna geçti!

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın Ukrayna'yi işgalinde 5. gün geride kalırken, iki taraf müzakere süreci için Belarus'ta bir araya geldi. Müzakere sonucu beklenirken Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun caydırıcı güçlerinin takviyeli personelle özel savaş görevi durumuna geçirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, "Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanlığı görev vardiyaları, Kuzey ve Pasifik filoları ile Uzun Menzilli Havacılık Komutanlığının, takviyeli personelle özel savaş görevi durumuna geçirildiği" yönünde rapor verdiği bildirildi.

NÜKLEER SİLAH VE HİPERSONİK FÜZELER DEVREYE Mİ GİRİYOR?

Putin, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve NATO ülkelerinin üst düzey yetkililerinin açıklamalarını gerekçe göstererek, Rus ordusunun caydırıcı güçlerinin özel savaş görevi durumuna geçmesini emretmişti.

Rus ordusunun caydırıcı güçleri, nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsıyor.

VAKUM BOMBASI OLARAK DA BİLİNİYOR

Vakum bombaları olarak da bilinenen içeriğinde patlayıcı yakıt ve kimyasal karışım bulunan termobarik silahların cesetleri buharlaştıran, şehirleri moloz haline getirebilen şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü nükleer olmayan silahlar arasında olduğu da iddialar arasında.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...