Ortalığı karıştıracak iddia! Rus generaller, Putin'in olmadığı toplantıda nükleer silah kullanımını görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ortalığı karıştıracak iddia! Rus generaller, Putin'in olmadığı toplantıda nükleer silah kullanımını görüştü

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 24 Şubat’tan beri devam ediyor. Savaşın başından beri Rusya’nın Ukrayna’ya karşı nükleer silah kullanabilme olasılığı tüm dünyayı endişelendiriyor. Amerikan gazetesi New York Times’ta yer alan haberde, Rus askeri yetkililerin nükleer toplantı gerçekleştirdiği ve bu toplantıya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılmadığı iddia etti.

Rusya’nın Ukrayna’a karşı başlattığı işgal girişimi 8 aydır devam ederken savaşın başından beri dünyanın en çok konuştuğu konuların başında Rusya’nın nükleer silah kullanma olasılığı geliyordu. Amerikan gazetesi New York konuşan üst düzey ABD'li yetkililer, üst düzey Rus askeri yetkililerin geçtiğimiz günlerde Ukrayna'da bir taktik nükleer silahı ne zaman ve nasıl kullanabileceğini tartışmak üzere toplantı yaptığını iddia etti. Haberde ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu toplantıda yer almadığını iddia etti.

Ortalığı karıştıracak iddia! Rus generaller, Putin'in olmadığı toplantıda nükleer silah kullanımını görüştü

‘ÜSTÜ ÖRTÜLÜ TEHDİTLER LAFTAN İBARET DEĞİL’ 

Haberde, "Rus yetkililerin böyle bir tartışmayı bile yapması ABD'yi alarma geçirir çünkü bu, Rus generallerin sahadaki başarısızlıkları konusunda ne kadar hayal kırıklığına uğradığının kanıtı. Putin'in nükleer silah kullanma yönündeki üstü örtülü tehditlerinin sadece laftan ibaret olmadığını gösteriyor" ifadeleri kullanıldı. 

HİÇBİR KANIT YOK

ABD’li yetkililer ekim ayında aldıkları bu istihbarat raporuna rağmen, Rusların nükleer silahları cepheye yerleştirdiğine veya bir saldırı için adım attıklarına dair kanıt olduğunın altını çizdi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, bu haber ile ilgili yorum yapmayıp "Başından beri, Rusya'nın nükleer silahların potansiyel kullanımı hakkındaki yorumlarının derin endişe verici söyledik. Bu söylemleri ciddiye aldığımız belirttik. Rusya'nın böyle bir kullanım için hazırlık yaptığına dair hiçbir belirti görmüyoruz" ifadelerini kullandı. 

RUSYA’NIN TAKTİK NÜKLEER KAPASİTESİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya'nın savaş alanında kullanmak için tasarlanmış 2.000 kadar taktik nükleer silah stoğuna sahip olduğunu tahmin ediyor.

BİNLERCE İNSAN ÖLEBİLİR

Nükleer silah kullanımı çok büyük bir faciaya yol açıp binlerce insanın ölmesine neden olabilir. Çok büyük yıkıma neden olacak bu patlama Ukrayna’nın bazı bölgelerinde hayatı yaşanmaz hale getirebilir. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...