Rus gazından ümidi kesen AB, rotayı Cezayir'e çevirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rus gazından ümidi kesen AB, rotayı Cezayir'e çevirdi

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Rusya tarafından doğal gazı akışı kesilen AB ülkeleri çetin bir kışa hazırlanıyor. Enerji krizinin ekonomiyi alt üst ettiği AB'de doğal gaz için yeni umut Cezayir.

Rusya'nın gaz akışını kesmesi ile enerji krizinin patlak verdiği Arupa ülkeleri bir dizi tasarruf önlemi ile kışa hazırlanıyor.

ABD'den yüksek ücretlerle enerji ithalatı yapan ülkeler, ekonomik çöküşün yaklaştığını düşünürken aranan kan sonunda bulunmuş olabilir.

Rus gazına alternatif olarak AB ülkeleri Cezayir'le temasa geçti.

TARİHİ FIRSAT

Cezayir'de düzenlenen 2. Cezayir-Avrupa Birliği Enerji Forumu'nun açılışında konuşan Simson, AB ülkelerinin Rusya'dan gelen doğal gaza bağımlılıklarını yüzde 41'de yüzde 7,5'e düşürdüklerini ifade etti. Simson, "Avrupa'nın güvenilir ortağı Cezayir'in doğal gaz tedariki tarihi bir fırsat olarak görülebilir" dedi.

Cezayir Enerji Bakanı Muhammed Arkab ise Avrupa ile doğal gaz tedarikinin ötesine geçen ilişkiler kurmak istediklerini ifade etti.

TRANS- MEDİTERRANEAN BORU HATTI

Cezayir, İtalya’nın Sicilya Adası'nı Tunus üzerinden Cezayir’e bağlayan ve yıllık maksimum 32 milyar metreküp taşıma kapasitesine sahip Trans-Mediterranean boru hattıyla İtalya'ya doğal gaz sağlıyor.

Cezayir'den İspanya'ya uzanan Medgaz boru hattının yıllık kapasitesinin ise yaklaşık 10 milyar metreküp olduğu belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...