Rus Dışişleri Bakanı Lavrov: NATO, Çin ile ilişki kurmamızdan rahatsız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rus Dışişleri Bakanı Lavrov: NATO, Çin ile ilişki kurmamızdan rahatsız

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'nun Çin ile ülkesi arasında güçlü ilişki olmasından rahatsız olduğunu iddia etti. Lavrov, ''görünüşe göre Çin ile ilişki kurmamıza bile izin yok. Daha doğrusu bunu diliyorlar'' dedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesi ile Çin arasındaki ilişkinin Batı bloku ülkelerde rahatsızlık yarattığını belirtti. 

Lavrov, Vilnius'taki NATO zirvesi sonrası paylaşılan ortak metne değinerek, ''Görünüşe göre Çin ile ilişki kurmamıza bile izin yok. Daha doğrusu bunu diliyorlar'' dedi. ABD'nin Rusya ve Çin'in rakip olarak tanımlamayı bıraktığını belirterek, iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin güçlü boyutuna dikkat çekti. 

Rusya'nın modern kolonyalizme karşı, eşit taraflar arasında saygıya dayalı politikaya sahip olduğunu ifade eden Lavrov, Batı'nın bu tarz bir ilişkiyi kabul etmediğini iddia etti.

Lavrov, ''NATO'dakiler kesinlikle bu yaklaşıma hazır değil. NATO yönetimi ve üye ülkelerin her davranışında büyüklük kompleksinin yansımaları bulunuyor'' diyen Lavrov, değişim çağrısında bulundu.

Rus Bakan, Batı'yı değişime ''düzen'' gerekçesiyle engel olmaya çalışmakla suçlarken, günün sonunda çok başlı bir Dünya düzeninin muvafak olacağını iddia etti. 

NATO ASYA-PASİFİK'E YAYILIYOR

Ayrıca NATO'nun sürekli genişleme çabasının Kuzey Atlantik dışında kalan bölgelerde istikrarsızlığa neden olduğunu ifade etti. Lavrov, NATO'nun halihazırda Asya-Pasifik bölgesinden askeri üsler kurmak için planları olduğunu ve bu üslerin kurulacağı ülkelerin de belli olduğunu söyledi. 

Lavrov, NATO'nun Vilnius zirvesine de katılan Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore'nin gelecekte söz konusu üslere ev sahipliği yapacağını iddia etti. 

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...