Rus devlet televizyonundan dünyaya duyurdu: 3. Dünya Savaşı başladı

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Rus devlet televizyonundan dünyaya duyurdu: 3. Dünya Savaşı başladı

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Rus devlet televizyonu programında sunucu çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Russia-1 kanalındaki programda '3. Dünya Savaşı başladı' ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 4. aya doğru ilerliyor. Savaşın başladığı 24 Şubat tarihinden beri, Ukrayna’nın yoğun direnişi ile karşı karşıya kalan Rus ordusu yavaş ilerleme kaydediyor. Rusya bunun için ‘terminatör tanklarını’ bile devreye soktu.

Rus devlet televizyonundan dünyaya duyurdu: 3. Dünya Savaşı başladıRus sunucu Olga Skabeyeva Russia-1 kanalındaki 60 minutes programında '3. Dünya Savaşı başladı' ifadelerini kullandı. 

Savaşın gidişatı tüm dünyayı endişelendiriyor. Batılı devletlerin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlar ve Rusya’nın buna karşı gaz tehditi iplerin iyice gerilmesine neden oluyor. Rus devlet televizyonu çok konuşulacak bir yayın ile Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi.

Rus sunucu Olga Skabeyeva Russia-1 kanalındaki 60 minutes programında dikkat çeken açıklama yaptı. Batı’nın Ukrayna’ya silah sağlamasının küresel bir çatışma anlamına geldiğini iddia eden Skabeyeva, 'Belki de Ukrayna'daki Özel Askeri Operasyon'un bittiğini kabul etmenin vakti geldi. Zira gerçek savaş, 3. Dünya Savaşı başladı.' ifadelerini kullandı.

'Donetsk Amerikan M777 obüsleriyle vuruldu' diyen Skabeyeva, sözlerine şöyle devam etti;

'Sadece Ukrayna'yı değil, bir bütün olarak NATO'yu silahsızlandırmaya zorlanıyoruz.'

Skabeyeva İngiliz basını tarafından 'Putin'in kuklası' olarak adlandırılıyor ve bu açıklamayı Kremlin'in onayı olmadan yapamayacağı biliniyor.

‘HARİTADAN SİLİNİR’

Daha önce canlı yayında çok konuşulacak ifadeler konuşulmuştu. Moskova'nın nükleer saldırı haritasını yayınlayan Rus gazeteciler böyle bir durumda Londra, Paris ve Berlin'in 202 saniye içerisinde haritan silineceğini açıklamıştı.

Rus gazeteciler böyle bir saldırının gerçekleşmesi durumunda hedef alınan kentlerde hayatta kalan kimsenin olmayacağına da vurgu yapmıştı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...