Rus borsasında tarihi çöküş! Ruble sert düştü

Düzenleyen:
Rus borsasında tarihi çöküş! Ruble sert düştü

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 5. gününde yaptırımlara rağmen Ukrayna'daki ilerleme devam ediyor. Ekonomik yaptırımların ardından Rusya’nın SWIFT sisteminden de çıkarılması Rus borsasında çöküşe neden oldu. Rus rublesi dolar karşısında yüzde 20 değer kaybederken Rusya Merkez Bankası'da politika faizini yüzde 9,5'ten yüzde 20'ye çıkardığını duyurdu.

Rusya 24 Şubat sabahı başlattığı Ukrayna işgaline tüm yaptırımlar ve diplomasi çağrılarına rağmen devam ederken Rus borsası da çöküşe geçti. Rus Merkez Bankası durumun kontrol altında olduğunu ve işgal öncesi 650 milyar dolar rezerv biriktirdiğini açıklasa da ruble değer kaybınının önüne geçemedi. Son olarak vatandaşların birikimlerinin değer kaybetmemesi, mali ve fiyat istikrarının korunması için Rusya Merkez Bankası politika faizini yüzde 9,5'ten yüzde 20'ye çıkardığını duyurdu.

 

RUS BORSASI  HAFTAYA DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 5. güne girildi. Rusya yaptırımlara rağmen geri adım atmazken, Ukraynalılar da direnişe devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırıların dozunu arttırması ile Batı’dan gelen ekonomik yaptırımlar ağırlaştı. Yaptırımların etkileri ile Rus borsası haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlarken Rusya Merkez Bankası, politika faiz oranını yüzde 9,5’ten yüzde 20’ye çıkardığını duyurdu.

Rus borsasında tarihi çöküş! Ruble sert düştü

RUBLE'DE DEĞER KAYBI

Yaptırımlardan Rus oligarkları da nasibini alırken İngiltere hükümetinin baskısı altında kalan BP de Rus enerji şirketi Rosneft'ten çıkma kararı aldı. Şirketin, Rus petrol üreticisi Rosneft'te yüzde 20'lik hissesi bulunurken değerinin 14 milyar dolar olduğunu tahmin ediliyor. Rus borsasındaki düşüşün ardından 28 Şubat Pazartesi itibariyle 1 dolar 110,75 ruble üzerinden işlem görüyor. 1 ruble 0,13 TL'den el değiştiriyor. 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...