Rus basını kongre kararını böyle gördü!

Düzenleyen:
Rus basını kongre kararını böyle gördü!

DÜNYA Haberleri

Yabancı ajanslar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 saat 40 dakika süren görüşmesinin ardından öğrenilen AK Parti’deki olağanüstü kongre kararını son dakika haberi olarak abonelerine duyurdu. Türkiye'deki gelişmeler Rus basınında da geniş yer buldu.

Ria Novosti: AK Parti yakın zamanda olağanüstüsü kongreye gidecek. Türkiye Başbakanı bu sefer aday olmayacak. Olağanüstü kongre düzenleme kararı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşmesinde alındı. 

Eho Moskvı: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yaklaşık 2 saat süren görüşmesinin ardından  Davutoğlu'nun görevi bırakacağı haberleri yayılmaya başladı. AK Parti'nin yakın zamanda olağanüstü kongre düzenleyeceği bildirildi.

İtar Tass: AK Parti, Mayıs ayı sonunda yeni başkanını seçmek için olağanüstü kongre düzenleyecek. Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağı bildirildi. 

Rossiyskaya Slujba Novostey: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görevden alabilir. Bunun sebebinin ilişkilerdeki kriz olabileceği belirtildi.

Vedomosti: Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan olağanüstü kongrede görevini kaybedebilir.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...