Rus askeri Ukraynalı anne kıza yardım etmek istedi bedelini canıyla ödedi

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Rus askeri Ukraynalı anne kıza yardım etmek istedi bedelini canıyla ödedi

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişiminde tam bir trajedi yaşanıyor. Kharkiv şehrinde işgalden kaçmaya çalışan Ukraynalı bir anne kıza yardım etmek isteyen Rus askerinin ise merhametinin bedelini canıyla ödemek zorunda kaldı. Saldırıda Ukraynalı anne ve Rus askeri hayatını kaybetti.

 

Ukrayna’nın Kharkiv kentinde araba ile kaçmaya çalışan 52 yaşındaki Iryna Perlifon ve kızı 29 yaşındaki Karolina Rus askerleri tarafından farkedildi. Aracı durduran iki Rus askerini görünce panikleyen Ukraynalı anne kıza askerler kaçması için yardım teklifinde bulundu.

Korku ile yardım teklifini kabul eden anne ve kızı bir süre sonra başka bir Rus birliği tarafından farkedildi. Korku ile arabada saklanmaya çalışsalarda ateş açıldı. Rus askerlerinin ‘ateş etme’ ihbarlarına uymayan diğer birlik araçtakilere ateş açmaya devam etti. Anne Iryna Perflifon olay yerinde ve bir Rus askeri olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer Rus askeri ise yaralı şekilde kaçmayı başardı.

29 yaşında savaştan kaçarken annesini kaybeden Karolina, ‘Kimse bu durumu haketmiyor, acıdan perişan oldum’ dedi.

Rusya savaşta sivilleri de hedef alarak, savaş suçu işlemekle suçlanıyor.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...