Rum liderden "Altın pasaport" özürü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rum liderden "Altın pasaport" özürü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, “Altın pasaport” olarak adlandırılan ve sabıkası bulunan yabancılara AB pasaportu verilmesi skandalıyla ilgili halktan özür diledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis,"Altın pasaport" skandalı için özür diledi.

Yönetim yabancı uyruklu birçok hükümlü dolandırıcının, kara para aklayanların ve yolsuzlukla suçlanan siyasilerin para karşılığında Rum pasaportu alarak Avrupa Birliği vatandaşı olmasını sağlamıştı.

"HALKIMDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Anastasiadis, skandalla ilgili 750 sayfalık soruşturma raporunun tamamlanmasının ardından bir açıklama yaptı. Anastasiadis, “40 yıllık siyasi hayatımın en zor dönemiydi, halkımdan özür diliyorum. Soruşturma raporunda benim ya da bakanlarımın adları yolsuzlukla geçmiyor” dedi.

3 BİN 609 YASA DIŞI PASAPORT

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde toplam 6 bin 779 kişiye Kıbrıs vatandaşlığı üzerinden Avrupa Birliği vatandaşlığı verilmiş, bu işlemlerin 3 bin 609'unun yasa dışı olduğu açıklanmıştı.

ÜLKEYE 2,5 MİLYONLUK YATIRIM ŞARTI KOŞMUŞ

Geçtiğimiz haftalarda basına sızan 750 sayfalık raporda yasa dışı yollardan pasaport alan kişiler ve buna aracı olanlar hakkında soruşturma başlatıldığı ve yasa dışı yollar ile alınan tüm kimliklerin tespit edilip iptal edileceği belirtilmişti. Pasaport başvurusunda bulunan her bir kişiye ülkeye 2,5 milyon euroluk yatırımda bulunma şartı konulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...