Rum Başpiskoposu: Türklerin oyuncağı olduk

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Rum Başpiskoposu: Türklerin oyuncağı olduk

Dünya Haberleri  / CHA

Rum Başpiskopos II. Hrisostomos, Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ve Birleşmiş Milletler'e yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Hrisostomos, Türkiye'nin kurnaz arzularının oyuncağı olduklarını iddia etti ve "neredeyse, kendi önerilerinin Türkler tarafından kabul edilebilir mi diye korkma noktasına gelerek" kuşkuya düştüklerini belirtti. Rum Haravgi gazetesinin "Başpiskopos'tan Diken-Dilekler" başlığıyla aktardığı haberinde Noel gününde Hrisostomos'un Kıbrıs sorununu yöneten ve halkın seçtiği Hristofyas aleyhinde ağır eleştirilerde bulunmayı seçtiğini yazdı. Habere göre bugün Kiliselere gönderilen Noel mesajında Hrisostomos, "yabancıların çıkarlarının ve Türkiye'nin kurnaz arzularının oyuncağı olduklarını" savunarak, "Bizim tarafımızın önerileri, acaba Türkler tarafında kabul edildi mi diye korkma noktasına geldik" ifadesini kullandı. Hrisostomos'un, BM'yi de eleştirdiğine dikkat çeken gazete, "BM'nin Türklerin dümen suyunda gittiğini" iddia ettiğini aktardı. Hrisostomos, "maalesef buradaki BM sözcülerinin de dümen suyuna gittiği Türklerin ve müttefiklerinin tuzaklarını takip emekte zayıf olduklarını aktardı. BM'nin enerji stoklarının saptanmasıyla önlerinde açılan yeni perspektifleri değerlendirmekte yeteneksiz olduklarını ifade eden Rum Başpiskopos, önceden kararlaştırılmış, kabul edilmez bir sürecin ve milli yıkıcı bir çözümün dayatılmasına ilişkin yabancıların planlarına doğru habersiz bir şekilde sürüklendiklerini" ileri sürdü.

Dünya
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...