Ruhani'den ABD'ye, 'Kan davalarının devri geçti'

Ruhani'den ABD'ye, 'Kan davalarının devri geçti'

DÜNYA Haberleri

Tahran ile Batı arasındaki buzlar eriyor. Hasan Ruhani, Washington Post'a yazdığı makalede, 'Kan davalarının devri bitti' mesajını verdi.

Bütün dünya İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmayı merakla beklemeye başladı. Her BM Genel Kurulu toplantısında İran Cumhurbaşkanı kürsüye geldiğinde, provokatif konuşma yapmaya başlamadan önce ABD'li ve İsrailli delegeler salondan çıkardı. Ancak bu sene aynı sahne İran'ın yeni cumhurbaşkanı Ruhani'nin ılımlı davranması ile yaşanmayabilir. Ruhani kendisini anlatmaya Washington Post'a yazdığı makaleyle başladı. Dünya liderlerinin ülkesinin son seçimde sunduğu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söyleyen Ruhani, "Muhataplarıma İran'da son seçimlerin getirdiği fırsatı yakalamaları için çağrı yapıyorum. Onlara halkımın bana verdiği angajman yetkisinden mümkün olduğunca faydalanmaları ve hükümetimin yapıcı diyalog çabalarına samimiyetle cevap vermeleri çağrısı yapıyorum" diye yazdı. Suriye görüşmeleri için arabulucu olma teklifinde de bulunan Ruhani'nin, BM toplantısında ABD Başkanı Barack Obama ile kısa süreli bir görüşme yapabileceği de belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...