Ruhani, Hürmüz planını açıklayacak

Düzenleyen:
Ruhani, Hürmüz planını açıklayacak

DÜNYA Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, BM 74. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere New York’a hareketinden önce basın toplantısı düzenledi.

ABD’de Basra Körfezi’nde toplu iş birliği ve güvenlikle ilgili bir plan sunacaklarını belirten Ruhani “Hürmüz Barış Girişimi adını verdiğimiz planın ana hedefi güvenlik ancak ekonomik ve diğer konuları da kapsayacak” dedi. Suudi Arabistan’ın petrol şirketi Aramco’ya düzenlenen saldırıyla ilgi ülkesini hedef alan suçlamaların ABD’nin bölgede başka hedefin peşinde olduğunu gösterdiğini söyleyen Ruhani “Hava savunma sistemi getirmek isteyen ABD, Suudi Arabistan’ın doğusundaki petrolü ele geçirmeyi hedefliyor. Elbette bu kavga bizimle ilgili değil. ABD’nin Çin ve diğerleriyle olan kavgası ve (ABD ile müttefikleri) bu fırsatı kötüye kullanıyorlar” dedi. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...