Roma'da ki Türk müşavirliğine saldırı!

/ Kaynak: DHA
Roma'da ki Türk müşavirliğine saldırı!

DÜNYA Haberleri  / DHA

Bir grup terör örgütü yandaşının Roma'da ki Türk kültür müşavirliğine saldırdığı belirtildi.

Türkiye'nin Kobani politikalarını eleştiren 30'a yakın gösterici, Roma merkezinde bulunan Repubblica Meydanı'ndaki Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği ofisinin önünde korsan gösteri yapıp binaya boyalı saldırıda bulundu.

Yerel saat ile 13.00 sıralarında gerçekleşen eylem sırasında Müşavirlik'te kimsenin bulunmadığı dört görevlinin o esnada yemekte olduğu öğrenildi. nbsp;

10 dakika kadar süren eylemde göstericilerin Türkiye aleyhine slogan atıp, müşavirlik ofisi girişine kırmızı boya attığı, duvara ise 'Katiller' yazdığı; eylemcilerin ofis kapısını da zorladığı belirtildi.

Roma'da ki Türk müşavirliğine saldırı!

Eylemcilerin ayrılmasının ardından ofise gelen polis, görevlilerden bilgi aldı. Polisin, Roma Büyükelçiliği ve Kültür Müşavirliği önündeki güvenlik önlemlerini artırdığı belirtilirken Türkiye'nin Venedik'teki Fahri Başkonsolosluğunun önüne de provakatif yazılar yazıldığı belirtildi.

Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Esin Zeynep Dinçer'in Türkiye'de bulunduğu öğrenildi.

Olayı ilk duyuranlardan biri ise Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik oldu. lanetleyen Bakan Çelik, Twitter'dan şunları söyledi:

"Roma'da Bakanlığımız müşavirliğine bir saldırı oldu. 20 kişilik PKK'lı grup, müşavirlik önünde düzenledikleri eylem sırasında binaya saldırıda bulundu. Binamıza sis bombası atıldı. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Roma Müşavirliğimize geçmiş olsun diyorum. Yurtdışında özveriyle ülkemizi temsil eden tüm müşavirlerimize bir kere daha selam ve sevgilerimi iletiyorum. Müşavirlerimizin ve ataşelerimizin bu saldırılar karşısında ülkemizin değerlerini daha büyük bir azimle tanıtacaklarına inancım tamdır."

Roma'da ki Türk müşavirliğine saldırı!

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...