Restore edilen B-52H bombardıman uçağı 12 sene sonra yeniden aktif görevde

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
Restore edilen B-52H bombardıman uçağı 12 sene sonra yeniden aktif görevde

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

ABD hava kuvvetlerine ait B-52H bombardıman uçağı, 17 bin saat uçtuktan sonra 2008’de emekliye ayrılmış, parçalara ayrılmak üzere Arizona’daki Davis-Monthan hava üssüne getirilmişti.

ABD hava kuvvetlerine ait B-52H bombardıman uçağı, 17 bin saat uçtuktan sonra 2008’de emekliye ayrılmış, parçalara ayrılmak üzere Arizona’daki Davis-Monthan hava üssüne getirilmişti. “Bilge Adam” adındaki B-52H, üsteki “uçak mezarlığında” 10 sene bekledi. 2016’da bir B-52 bombardıman uçağının Guam’da yere çakılması üzerine ihtiyaç doğdu ve iki sene önce uçağın restore edilmesine karar verildi. Uçak, restorasyon çalışmalarının ardından havalanarak yeniden aktif göreve başladı. Bu, ABD'de emeklilikten sonra restore edilip hava kuvvetlerinde aktif göreve başlayan ikinci bombardıman uçağı oldu. İlk bombardıman uçağı 2015’te restore edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...