Resmi nota ile duyurdu! Yemen, İsrail'e savaş ilan etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Resmi nota ile duyurdu! Yemen, İsrail'e savaş ilan etti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yemen ordusu, İsrail’e savaş ilan etti. İsrail hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattıklarını açıklayan Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree "Filistin halkını savunmak görevimiz" dedi. Saree, İsrail'in saldırıları sürdüğü müddetçe vurmaya devam edeceklerini belirtti.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalar devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze'ye üç noktadan giriş yaptı. Bu ateşin diğer ülkelere de sıçraması beklenirken bölgeye 2 bin 200 kilometre uzaklıktaki Yemen, İsrail'e savaş ilan etti.

Yemen'deki İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya es-Seri, basın toplantısında, çok sayıda füze ve İHA'larla İsrail'i hedef aldıklarını söyledi. İsrail zulmü altındaki Filistinlilere destek için bugün üçüncü defa saldırı gerçekleştirdiklerini belirten Seri "İsrail'in saldırıları duruncaya kadar onları vurmaya devam edeceğiz" dedi.

İLK DEFA SALDIRILARI ÜSTLENDİLER

Yemen'de Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve diğer bazı bölgeleri kontrollerinde tutan İran destekli Husiler, ilk defa İsrail'e yönelik saldırıları üstleniyor.

İSRAİL, FÜZELERİ İMHA ETTİ

İsrail ordusu, Kızıldeniz’den İsrail'e atılan karadan karaya füzenin hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini açıklamıştı. Söz konusu füzenin nereden veya kim tarafından atıldığına ilişkin bilgi vermemiş ancak İsrail medyası saldırının arkasında Yemen’deki Husilerin olduğunu yazmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...