Referandum sonrası Erbil ile Bağdat arasında ilk görüşme gerçekleşti

Düzenleyen:
Referandum sonrası Erbil ile Bağdat arasında ilk görüşme gerçekleşti

DÜNYA Haberleri

IKBY ile Irak hükûmeti arasında ilk görüşme gerçekleşti. Kuzey Irak'taki Kürt kanalları, IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki bir heyet, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un yardımcıları ile bugün görüştü.

IKBY Başkanı Mesut Barzani, Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Süleymaniye'de bugün Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masumun yardımcıları İyad Alavi ve Usame Nuceyfi ile bir görüşme yaptı.

Toplantıda bir grup Iraklı parlamenterin de hazır bulunduğu ifade edildi. Usame Nuceyfi, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, IKBY'nin ablukaya alınarak cezalandırılamayacağını söylediği öne sürüldü.

Nuceyfi, "Çözülmesi gereken sorunların hepsini diyalogla çözmemiz lazım. Tarafların birbirini anlaması gerekiyor. Irak çerçevesinde sorunların çözülmesi gerekiyor" ifadeleri kullandı. 

Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Nuceyfi, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını da Barzani'ye ilettiğini açıkladı.

Nuceyfi, "Komşularımızın durumu anlamasını sağlamalıyız. Bu konuyu kendileri için tehdit olarak görmemeliler. Tehdit üslubunun da kullanılmaması gerekiyor" diye konuştu.

Kürt Bölgesel Divanı Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Bu toplantının Erbilde yapılması kararlaştırılmıştı ancak şartlar burada yapılmasını gerektirdi" diye konuştu.  

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...