Referandum öncesi kritik buluşma

/ Kaynak: İHA
Referandum öncesi kritik buluşma

DÜNYA Haberleri  / İHA

John Kerry ve Sergey Lavrov, pazar günü gerçekleşecek Kırım'daki referandum öncesi Londra'da Amerikan Büyükelçiliği'nde bir araya geldi.

Görüşme öncesinde basına açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, konuşacak çok fazla meselelerinin olduğunu ve fikir ayrılıklarına çözüm yolları bulmaya çalışacaklarını ve sohbetin olumlu bir havada geçmesini umduğunu ifade etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise görüşmenin gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ve zor bir durumun içerinde olduklarını belirtirken, konuya dair pek çok olay yaşanmasına rağmen şu andan itibaren 'ne yapabiliriz'i konuşmak gerektiğini dile getirdi. Kerry'nin görüşmede, Kırım'ın Rusya topraklarına katılımını onaylayacak referandumun ve Rusya'nın bölgedeki askeri müdahalesinin ABD ve AB ambargolarını tetikleyebileceği uyarısı yapması bekleniyor. Kerry görüşmede, referandum kararı uygulanırsa ABD ve Avrupa'nın alacağı önlemlerle Rusya'nın ağır bir siyasi ve ekonomik bedel ödeyeceğini söyleyerek Lavrov'u ikna etmeye çalışacak. Görüşme, Kırım'daki referandum öncesi son üst düzey diyalog fırsatı niteliği taşıyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...