Rasmussen'den Ukrayna'ya kınama

/ Kaynak: İHA
Rasmussen'den Ukrayna'ya kınama

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rasmussen, NATO dışişleri bakanlarının Ukrayna'da hükümet karşıtı protestolarda bulunan göstericilere karşı aşırı güç kullanımını kınadıklarını söyledi

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ilk günü sonunda basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Toplantıya katılan dışişleri bakanlarının, gündem maddelerinin yanı sıra Ukrayna'da devam eden hükümet karşıtı protestoları da ele aldıklarını ifade eden Rasmussen, bakanların bu duruma yönelik görüşlerini belirten ortak bir açıklamayı benimsediklerini dile getirdi. Rasmussen, ülkedeki durumu çok yakından takip ettiklerini belirterek, barışçıl göstericilere karşı aşırı güç kullanımını kınadıklarını söylerken, bütün taraflara provokasyonlardan ve şiddetten kaçınmaları çağrısında bulunduklarını kaydetti. "Ukrayna'yı uluslararası sorumluluklarını yerine getirmesi ve ifade ve toplanma özgürlüğünü desteklemesi yönünde teşvik ediyoruz" diyen NATO Genel Sekreteri ayrıca, hükümete ve muhalefete karşılıklı diyaloga girmeleri ve bir reform süreci başlatmaları çağrısı yaptıklarını ifade etti. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, egemen, bağımsız, istikrarlı ve demokrasi ile hukuk kurallarına sıkı sıkı bağlı bir Ukrayna'nın, Avrupa-Atlantik güvenliği için büyük önem teşkil ettiğinin altını çizerek, "Ukrayna, NATO'nun önemli bir ortağı olmaya devam ediyor ve ittifak, Ukrayna'nın uluslararası güvenliğe yaptığı katkılara yüksek derecede değer veriyor. Ortaklığımız, demokrasi, insan hakları ve hukuk kuralları değerlerine dayanılarak devam edecektir ve NATO, Ukrayna'daki reform sürecine destek vermeyi sürdürmektedir" şeklinde konuştu.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...