Rasmussen, 'Güvenliğe daha çok yatırım yapmalı'

Rasmussen, 'Güvenliğe daha çok yatırım yapmalı'

DÜNYA Haberleri

Rasmussen, Avrupa uluslarının, ekonomilerinin yeniden rayına oturması sonrasında savunma ve güvenliğe daha çok yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Brüksel'de gerçekleştirilen AB zirvesinde liderlerle bir araya geldikten sonra basına açıklamalarda bulundu. nbsp;Liderlerle yaptığı görüşmelerde, Avrupa ekonomisi düzelir düzelmez savunma ve güvenliğe daha çok yatırım yapmaları çağrısında bulunduğunu dile getiren Rasmussen, "NATO, Avrupa-Atlantik güvenliğinin tabanı olmaya devam edecektir. Avrupa'da güçlendirilmiş bir savunma ve güçlü bir NATO arasında herhangi bir çelişki görmüyorum. Aksine, eğer Avrupa ulusları gözlem droneları, havada yakıt ikmali ve ağır nakliye gibi kritik kapasitelere yatırım yaparlarsa bu, aynı zamanda NATO'nun da daha güçlü hale gelmesini sağlayacaktır. Daha güçlü bir Avrupa daha güçlü bir NATO anlamına gelmektedir" dedi. nbsp;Daha sonra ayrı bir şekilde basın toplantısı düzenleyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da savunma konusu üzerinde yaptığı yorumda, "Üye ülkelerin, çoklu ve paralel yapılardan kaçınmak için aşırı kapasiteler üzerinde bir uzlaşmaya varabileceğini düşünüyorum. Farklı kapasiteler geliştirilebilir çünkü her bir ülke bütün kapasitelere sahip olmak zorunda değil. Birleştirilebilen farklı kapasiteler, araştırma, geliştirme, işsizlikle mücadele ve dijital altyapıda kullanılabilecek iyi miktarda paradan tasarruf edilmesini sağlar. Bu şekilde daha mantıklı olur" ifadelerini kullandı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...