PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye ağır darbe

/ Kaynak: İHA
PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye ağır darbe

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suriye'de devam eden iç savaşta yaşanan son gelişme Esad rejimine karşı savaşan İslami Cephe güçlerinin YPG'ye ait bölgelerde üstünlük sağlaması oldu.

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Tel Hamis ve Tel Barak bölgelerinde yaklaşık 10 gündür süren çatışmalarda Esad rejimine karşı savaşan İslami Cephe güçleri, PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye ait bölgelerde üstünlük sağladı. Esad rejim güçlerine karşı savaşan en büyük oluşumlardan biri olan İslami Cephe'nin Suriye'nin Haseki kentinde bulunan Tel Hamis'i ele geçirdiği bildirildi. PYD'nin silahlı kanadı olan YPG'ye ağır kayıplar verdiren İslami Cephe güçlerinin çatışmalar sonrası bölgeye bayraklarını asmaları dikkat çekti. Geçen hafta Nusret Cephesi ile YPG militanları arasında yaşanan çatışmalarda da çok sayıda YPG militanı öldürülmüştü. 6 YPG militanının esir alınma anları saniye saniye kaydedilirken bölgede yaşanan çatışmalarda 30 militanın da öldürüldüğü bildirildi. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...