Putin’le Esad Halep’i haritadan siliyor!

Düzenleyen:
Putin’le Esad Halep’i haritadan siliyor!

DÜNYA Haberleri

Rusya ve Esad rejiminin Sünni muhaliflere yönelik olarak Halep’e başlattıkları yoğun saldırılar birinci haftasını doldurdu.

Şehirde altyapı adına hiçbir şey kalmadı. Su kaynakları tamamen tahrip edildi, elektrik hatları bombalandı. Masalların şehri Halep şimdi adeta bir harabeye döndü. Şehirde kurşun değmemiş, bomba izi taşımayan tek bir sağlam bina bile kalmadı. Son saldırıda 85 kişi daha hayatını kaybetti. Ölenlerin 50’den fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Yoğun bomardımanda 178 kişi de yaralandı. Halep’te yönetim karşıtlarının denetimindeki semtlere önceki gün düzenlenen hava saldırılarında 92 kişi hayatını kaybetmiş, 273 kişi de yaralanmıştı. Böylece 19 Eylül’den bu yana rejimin ve Rusya’nın bombardımanlarında ölen sivil sayısı 444’e, yaralı sayısı ise 1585’e yükseldi. Bu arada BM’nin Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki yardım tırlarından 34’ü daha dün İdlib’e gitti. Sınırda Halep'e gitmesi için bekleyen 20 tır bulunuyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...