Putin'in sırdaşıydı... Nefes almak için çırpınarak öldü!

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
- Güncelleme:
Putin'in sırdaşıydı... Nefes almak için çırpınarak öldü!

DÜNYA Haberleri  / Daily Mail

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sırlarını bildiği ifade edilen eski General Gennady Lopyrev, tutuklu bulunduğu hücrede şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Lopyrev'in ölümü, bir hafta içerisinde şüpheli olarak nitelendirilen ikinci üst düzey Rus generalin ölümü olarak kayıtlara geçti.

Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1 milyar dolara inşa ettiği Karadeniz kıyısındaki sarayının sırlarını bilen eski General Gennady Lopyrev,tutuklu bulunduğu hapishanede ani bir şekilde hayatını kaybetti.

69 yaşında olduğu belirtilen Lopyrev’in tutuklu bulunduğu hapishane hücresinden rahatsızlandığı venefes almak için çırpınarak öldüğü ifade edildi.

Rus yetkililer, Lopyrev’in teşhis edilmemiş lösemi hastası olduğunu belirterek, ani ölümün üzerindeki şüpheleri gidermek istediği iddia ediliyor. Rus generalin, Putin’in özel konutlarının güvenliğinden sorumlu olduğu ve söz konusu yapılarla ilgili önemli miktarda bilgiye sahip olmasının onu hedef haline getirdiği iddialar arasında yer alıyor.

RUS GENERALİ ZEHİRLEDİLER İDDİASI

Rusya’da Putin yönetimine muhalif isimler, Lopyrev’in zehirlendiğini ifade ediyorlar.

General olan Lopyrev, 2017 yılında rüşvet almak ve yasa dışı mühimmat bulundurmakla suçlanarak 10 yıl hapis cezası almıştı. Lopyrev suçlamaları kabul etmemişti.

Federal Koruma Teşkilatı'nda görev yaparken Putin için inşa edildiği öne sürülen Karadeniz kıyılarındaki bir uçurumun tepesindeki Gelendzhik Sarayı'nın inşaatını bizzat denetleyen kişi olan Lopyrev, ayrıca Putin'in Soçi'deki resmi konutu Bocharov Ruchei'den de sorumluydu. Loyprev'in her iki binanın da tüm ayrıntılarını bildiği belirtiliyor. Gelendzhik Sarayı'nın devletin parasıyla yaptırıldığı da öne sürülüyordu.

BİR HAFTADA İKİNCİ ŞÜPHELİ ÖLÜM

Lopyrev’in şüpheli ölümü, bir hafta içerisinde Rus ordusunda üst düzey rütbeye sahip ikinci general ölümü olarak kayıtlara geçti. Lopyrev’den önce bir dönem Ukrayna’daki Rus birliklerine komuta eden Korgeneral Gennady Zhidko’nun ani bir şekilde hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

58 yaşındaki Zhidkon, Rus ordusunun en parlak zihinlerinden biri olarak tanınıyordu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...