Putin'in konuşması değil montu olay oldu! Asgari ücretin 25 katı

Düzenleyen:
Putin'in konuşması değil montu olay oldu! Asgari ücretin 25 katı

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna savaşından bu yana ilk defa halka hitap etmesinin yankıları sürerken, o anlara dair asıl dikkat çeken nokta Putin'in anlattıkları değil giydiği mont oldu. Rus liderinin montunun fiyatının asgari ücretin 25 katı olduğu iddia edildi.

Kırım'ın ilhakının 8. yılı sebebiyle dün düzenlenen etkinlikte sahneye çıkıp halka seslenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüntüsüyle oldukça dikkat çekti. Öyle ki liderin konuşmasından çok giydiği mont gündem oldu. Putin'in montunun Rusya'daki asgari ücretin 25 katı olduğu ortaya çıktı.

Putin'in konuşması değil montu olay oldu! Asgari ücretin 25 katı

MONT 195 BİN TL

ABD'nin ve Batı'nın yaptırımları sonrası Sovyet dönemindeki yoksullukla karşı karşı kalan Rus halkını selamlayan Putin, 10 bin sterlin yani ortalama 195 bin TL değerindeki İtalyan tasarımcı Loro Piano imzalı montuyla etkinlikte yerini aldı.

2021'de, ortalama bir Rus'un yıllık maaşı 678 bin rubleydi. Bu rakam Putin'in montunun fiyatının yarısından daha fazlasına denk geliyor. Bu oran aylık maaş ile karşılaştırıldığında ise asgari ücretin 25 katına denk. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Batı'nın uyguladığı yaptırımlarla birlikte Rus halkının mali durumu da her geçen gün zorlaşıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...