Putin'e suikast iddiasına yalanlama

Putin'e suikast iddiasına yalanlama

DÜNYA Haberleri

İngiliz gazetesi The Sun tarafından ortaya atılan Rus devlet başkanı Putin'e suikast iddiası Kremlin tarafından yalanlandı.

OSMAN SAĞIRLI

Rusya lideri Vladimir Putin’e suikast girişimi iddiası asılsız çıktı. Konvoyunun önünü bir ambulansın kestiği, bu sırada sahte makam aracının ön kısmında patlayan bomba sonrası Putin’in, güvenli şekilde konuta götürüldüğü öne sürülmüştü. Koruma aracındaki üç gizli servis üyesinin de ortadan kaybolduğu iddia edilmişti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Sputnik’e verdiği demeçte, İngiliz tabloid gazetesi  ‘The Sun’ tarafından Putin’e  Moskova’da düzenlenen suikast girişimi iddiasıyla ilgili yayının asılsız olduğunu söyledi. Bu bilginin doğru olup olmadığı yönündeki soruya Peskov, “Hayır” cevabını verdi.

Diğer yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İzyum şehrini ziyaretten dönerken kaza geçirdi. Zelenskiy’nin içinde bulunduğu araç, Kiev’de bir başka araçla çarpıştı. Zelenskiy’nin sözcüsü Sergey Nikiforov “Devlet başkanına eşlik eden doktorlar Zelenskiy’e müdahalede bulundu. Başkanda ciddi bir yaralanma tespit edilmedi” dedi. Rus medyasına göre Ukrayna liderine, karışıklık olan bütün bölgelerde ortaya çıkan ünlü Fransız Bernard Henri-Levy de eşlik ediyordu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...