Putin'e Danimarka'dan sert tepki: Tehditlerin kabul edilemez

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Putin'e Danimarka'dan sert tepki: Tehditlerin kabul edilemez

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilanı Avrupa'da tedirginliğe yol açtı. Danimarka Savunma Bakanı Morten Bodskov, Putin'in Avrupa barışını tehdit ettiğini söyledi.

Rusya, Ukrayna'nın doğusunda ele geçirdiği birçok yeri kaybetti. Bunun ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde kısmi seferberlik ilan etti. Putin “Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut bütün yolları kullanacak, bu bir blöf değil” dedi. Bu durum, başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde tedirginliğe yol açtı.

"NÜKLEER SİLAH TEHDİTLERİ KABUL EDİLEMEZ"

Rus liderin konuşmasıyla ilgili Danimarka'dan da bir açıklama geldi. Danimarka Savunma Bakanı Morten Bodskov, Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesine tepki göstererek bunun "Avrupa barışını tehdit ettiğini" söyledi. Bodskov "Putin'in yeni ele geçirmeleri ve tehditlerinin tümüyle kabul edilemez" diyerek Rusya'ya, Ukrayna'daki saldırılarını ve nükleer silah tehditlerini sonlandırma çağrısı yaptı.

BERLİN DUVARI VURGUSU

Savunma Bakanı Bodskov "Danimarka, Ukrayna ile daha yakın olmalı. Berlin duvarının yıkılmasıyla askeri gücün adalete eş tutulduğu Avrupa'yı geride bıraktık. Bu bizim geri dönmek istediğimiz Avrupa değil" değerlendirmesinde bulundu. Bodskov "Putin'in sınırlarının ötesindeki ülkelerin kendisine ait olduğunu düşünebildiği bir Avrupa'ya" sahip olmamak için Ukrayna'ya "bağımsızlık mücadelesinde" destek verdiklerini söyledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...