Putin'e büyük şok! Rusya'nın Karadeniz Filosu komutanı öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:
Putin'e büyük şok! Rusya'nın Karadeniz Filosu komutanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Ukrayna Özel Kuvvetleri, Rusya'nın Karadeniz Filosu Komutanı Viktor Sokolov'un geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen Filo karargahına yapılan füze saldırısı sonucunda öldürüldüğünü duyurdu.

Ukrayna, Rusya’nın Sivastopol’da bulunan Karadeniz Filosu karargahına füze saldırısı düzenledi. İngiltere-Fransa tarafından Ukrayna ordusuna verilen Storm Shadow-Scalp EG seyir füzesiyle gerçekleştirilen saldırıda, karargâhın iki füze tarafından vurulduğu bildirildi.

Ukrayna Özel Kuvvetleri, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya’nın Karadeniz Filosu Komutanı Viktor Sokolov’un öldürüldüğünü duyurdu. Rus işgali altındaki Kırım yarımadasında bulunan karargâhın vurulduğunu kabul eden Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın son açıklamasını yalanlamadı.

34 SUBAY HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna ordusu, 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilen Kırım yarımadasındaki Sivastopol şehrinde bulunan karargahla ilgili açıklamada, “Rusya’nın Karadeniz Filosu karargah merkezinin vurulmasından sonra Filo komutanı dahil olmak üzere 34 subay hayatını kaybetti. Karargâhta bulunan 104 kişi de yaralanırken, bina ağır hasar aldı.” denildi.

Reuters’ın aktardığı habere göre Ukrayna Özel Kuvvetleri’nin ölü sayısına ve kimliklerine nasıl ulaştığı bilinmiyor ve her iki tarafın da 19 aydır devam eden savaşta karşılıklı olarak kayıp sayılarını abarttıkları biliniyor.

Putin'e büyük şok! Rusya'nın Karadeniz Filosu komutanı öldürüldü

UKRAYNA'YA ASKERİ DESTEK

ABD başta olmak üzere pek çok NATO ülkesi tarafından askeri ve finansal olarak desteklenen Ukrayna, Rus işgali altındaki topraklarını kurtarmak amacıyla Haziran ayında karşı taarruz başlattığını duyurmuştu.  

Ukrayna ordusu, Rusya işgali altındaki bölgelerin yanı sıra, düşman ülkenin sınırları içerisine de insansız hava araçları ve seyir füzeleriyle saldırılar düzenliyor. Ukrayna, Rusya’ya ait kritik tesis ve mühimmat depolarını hedef alırken, son dönemde saldırılarını yoğunlaştırdı.

İNGİLTERE-FRANSA GÖNDERDİ

Ukrayna ordusunun saldırıda kullandığı Storm Shadow-Scalp EG seyir füzesi, İngiltere ve Fransa tarafından askeri yardım kapsamında gönderilmişti. Füzenin 500 kilometre menzili ve 450 kilogram patlayıcı başlığı bulunuyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...