Putin'e ağır darbe! 40. Üst düzey korgenerali de öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Putin'e ağır darbe! 40. Üst düzey korgenerali de öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Savaşın başından beri çok sayıda üst düzey komutan kaybeden Putin’in 40’ıncı üst düzey kurmayınında Korgeneral Denis Mezhuev öldürüldü öldüğü duyuldu. Moskova ölüm haberini doğrulamadı fakat Rus şair Mezhuev'in öldüğünü doğruladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işgali 51 gündür devam ediyor. Rus ordusu Ukrayna’da ilerleyişini sürdürürken, Ukrayna halkı büyük bir direniş gösterdi. Savaşın başından beri üst düzey komutanlarından kayıplar veren Rusya’nın sosyal medyadan gelen bilgilere göre bir üst düzey kurmayını Denis Mezhuev’in savaşta öldüğü bildirildi.

ÖLÜM HABERİNİ RUS ŞAİR DOĞRULADI

Moskova henüz Sivastapol Kızıl Bayrak 1. Motorlu Piyade Birliği’ni yöneten deniz Mezhuev’in ölümünü doğrulamadı. Fakat Rus şair ve besteci Andrey Kovalev, Mezhuev'in ölüm haberini duyurdu. Kovalev, Mezhuev'e nişan verilmesi gerektiğini söyledi.

Putin'e ağır darbe! 40. Üst düzey korgenerali de öldürüldüKorgeneral Denis Mezhuev

20 BİNDEN FAZLA RUS ASKERİ ÖLDÜ

Şubat ayının sonunda başlayan savaşta Ukrayna, Putin'in 7 generalinin öldüğünü açıklasa da Rusya'nın da yarbay ya da albay olarak görev yapan 33 askerinin öldüğü tahmin ediliyor. Rus yetkililer 50 gündür bunlardan sadece 1'inin ölümünü doğruladı. Savaşın başladığı günden beri Ukraynalı yetkililere göre 20 binden fazla Rus öldü.

UKRAYNA'NIN VURDUĞU AMİRAL GEMİ DE BATTI

Rusya'nın Yılan Adası'nı kuşatan amiral gemilerinden biri olan 510 mürettebatlı "Moskova" kruvazörü, Ukrayna'nın fırlattığı Neptün füzeleriyle vurularak gece saatlerinde battı. Gelişmeyi Rusya Savunma Bakanlığı aktarırken, açıklamada taşıdığı mühimmatın patlamasıyla ağır yara alan kruvazörün kötü hava koşulları nedeniyle battığı ifade edildi.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...