Putin'den 'terörist grup' uyarısı

Putin'den 'terörist grup' uyarısı

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin terörist grupların Suriye'den sonra diğer bölgeleri de istikrarsızlaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Rusya'da üst düzey yetkililerle bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Suriye ile diğer Ortadoğu ülkelerinde tutunacak zemin bulan teröristler, tüm bölgeleri istikrarsızlaştırmayı planlıyor" dedi.


Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisi Mariya Zaharova ise, Moskova'nın Türkiye ile ilişkilerinde hiçbir sorunu olmadığını belirtti.


Zaharova, "Başkalarıyla olabilir ama Türkiye ile hiçbir sorunumuz yok. Türkiye ile tüm alanlarda normal ve istikrarlı ilişkilerimizi geliştirme potansiyeli görüyoruz" dedi. 


İki ülkenin fikir ayrılıkları yaşadığı noktaların olduğunu söyleyen Rus yetkili, "Bazı konulara farklı açılardan bakıyoruz fakat bu normal çünkü biz farklı ülkeleriz ve farklı çıkarlarımız var" ifadesini kullandı.


RUS HAVA SALDIRILARINDA 370 ÖLÜ 


İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan ve muhaliflere yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin iddiasına göre, Rusya'nın Suriye'de 3 haftadır düzenlediği hava saldırılarında 370 kişi hayatını kaybetti.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verilerine göre, Rus hava saldırılarında 36'sı çocuk 127 sivil yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...