Putin'den Polonya'ya tehdit: Stalin'i hatırlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin'den Polonya'ya tehdit: Stalin'i hatırlattı

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Polonya'yı NATO altında bir koalisyon kurmaya çalışmakla suçladı. Putin, Varşova yönetimine Stalin dönemini hatırlatarak toprak bütünlüğü ile tehdit etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Putin’den bölgedeki gerginliği artıracak yeni bir açıklama geldi.

Rusya Güvenlik Konseyi Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Putin, Polonya'nın Ukrayna'daki çatışmalara müdahale etmek istediğini belirtti. Putin, Varşova yönetimini çatışmaya geniş alana yaymaya çalışmakla suçladı.

Putin, “Polonya liderleri NATO çatısı altında koalisyon kurmak ve Ukrayna’daki çatışmaya müdahale etme istiyor.” cümlelerini kurdu.

PUTİN'DEN POLONYA'YA TEHDİT

Bu cümlelerin ardından Putin, Polonya'yı tehdit edercesine ifadeler aktardı.

Polonya'nın batı kesiminin Eski Sovyetler Birliği Hükümet Başkanı Josef Stalin'in onlara bir hediyesi olduğunu aktaran Putin, şöyle devam etti;

Polonya, Sovyetler sayesinde Stalin sayesinde topraklarının batısını kazandı, aslında Alman toprağıydı. Evet Polonya’nın batısı Stalin’in bir hediyesi. Varşova’daki dostlarımız bunu unuttuysa hatırlatırız. Batı ittifakı Polonya’yı Almanların kucağına attığında Sovyetler yardımlarına koştu.

BELARUS'A GÜVENCE

Bir diğer yandan Belarus'a saldırının Rusya'ya saldırı anlamına geleceğini vurgulayan Putin, Rusya'nın Belarus'a yönelik her türlü saldırıya elindeki̇ tüm güçle karşılık vereceğini̇ söyledi̇.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...