Putin'den nükleer talimat: Özel savaş durumu emri verdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Putin'den nükleer talimat: Özel savaş durumu emri verdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığına Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi emrini verdiği öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Rus ordusu Ukrayna'da birçok şehri bombaladı ve Ukrayna ordusu halkla beraber Rus güçlerine tüm imkanlarıyla karşılık vererek bşrçok Rus askerini öldürdü. Ukrayna Savunma Bakan yardımcısı Anna Malyar, ülkesine saldıran Rus güçlerine ait yaklaşık 4300 asker öldürüldüğünü ve Rusya'ya ait birçok uçak, helikopter, tank, zırhlı araç ve gemiyide vurarak etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

'DOSTÇA OLMAYAN EYLEMLER'

Tüm yaşananların ardından Putin, Rus caydırıcı güçlerinin özel savaş görevi durumuna geçirilmesi yönünde bir talimat verdi. Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile toplantı yaptı. Toplantının başında Putin, Batı’nın Rusya ile ilişkilerinde dostça olmayan eylemlerde bulunduğunu söyledi.

'NATO ÜLKELERİ SALDIRGAN AÇIKLAMALAR YAPIYOR'

Putin, “Ekonomik alanda gayrimeşru yaptırımları kastediyorum. NATO ülkelerinin üst düzey yetkilileri de ülkemize karşı saldırgan açıklamalar yapıyor. Bu yüzden Genelkurmay Başkanı’na ve Savunma Bakanı’na Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emrediyorum.” ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun caydırıcı güçleri nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...