Putin'den Dünya'ya 'Rusya' çağrısı: İlişkilerinizi normalleştirin

Düzenleyen:
Putin'den Dünya'ya 'Rusya' çağrısı: İlişkilerinizi normalleştirin

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukraya’ya karşı başlattığı işgal girişimi devam ediyor. Batılı devletlerin Rusya’ya karşı başlattığı yaptırımlara rağmen Rus ordusunun bölgede ilerleyiş sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkesine yönelik başlatılan yaptırım tehditlerine karşı dikkat çeken açıklamada bulundu ve Dünya ülkelerine “Rusya ile ilişkileri normalleştirin” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 9. güne girdi. Putin’in operasyon emri ile bölgede ilerleyen Rus ordusu, başkent Kiev’e kadar ilerledi. Ukrayna halkının büyük direniş gösterdiği işgalde, batılı devletler Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulamaya başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesine uygulanan ekonomik yaptırımlar sonrası dikkat çeken açıklamada bulundu ve Dünya ülkelerine “Rusya ile ilişkileri normalleştirin” dedi.

Putin'in Rus ordusuna 24 Şubat'ta verdiği " Ukrayna'ya girin" emri, dünya genelinde büyük tepkilere neden oldu. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri Rusya'ya yaptırım kararını açıkladı. ABD, Rusya'nın dolar, pound ve yen üzerinden işlem yapmasını engelleyeceklerini söyledi.

"KOMŞULARIMIZA KARŞI KÖTÜ BİR NİYETİMİZ YOK”

Putin, komşu ülkelerle ilişkilerin bozulmasını istemediklerini aktararak, “Komşularımıza karşı kötü bir niyetimiz yok. Durumu daha da kötüleştirmemelerini ve herhangi bir kısıtlama getirmemelerini tavsiye ederim. Tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“ÜLKE GENELİNDE ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK ALTYAPISINI GÜÇLENDİRECEĞİZ” 

Rusya'nın zorluklara rağmen gelişmeye devam edeceğini kaydeden Putin, “Ülke genelinde ulaştırma ve lojistik altyapısını güçlendireceğiz. Bunu Baltık Denizi'nde, Kuzey Kutbu'ndaki bölgelerimizde Uzak Doğu'da gerçekleştireceğiz.” ifadesini kullandı.

“YENİ BECERİLER EDİNİYORUZ”

Putin, “Eğer birileri Rusya ile iş birliği yapmak istemezse de, her halükarda karşımıza çıkan görevleri yerine getirecek ve kazanacağız, zira yeni beceriler ediniyoruz.” dedi.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...