Putin'den çok sert "Zafer Bayramı" mesajları: Gerçek bir savaş başlatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin'den çok sert "Zafer Bayramı" mesajları: Gerçek bir savaş başlatıldı

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova'daki ünlü Kızıl Meydan'da düzenlenen geleneksel "Zafer Bayramı" geçit töreninde çok sert mesajlar verdi. "Batının ehlileşmemiş hırsları, kibri ve cezasızlığının Rusya'ya karşı gerçek bir savaşa yol açtığını" belirten Putin, “Bugün medeniyet yeniden bir dönüm noktasında” ifadelerini kullandı. Putin, Ruslar arasında birlik ve beraberlik çağrısını tekrarladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Moskova'daki Kızıl Meydan'daki “Zafer Bayramı” geçit töreninde konuştu.

Rus lider, “insanları birbirine düşüren, toplumu bölen, kanlı çatışmaları ve darbeleri kışkırtan, nefret ve Rus düşmanlığı eken" olarak tanımladığı "Batılı küreselci seçkinleri" sert bir dille eleştirdi.

Putin'den çok sert

Putin, Kremlin'in Batı ile bir "vekalet çatışması" olarak tasvir ettiği Ukrayna'daki savaşa atıfta bulunarak, Rusya'ya karşı “gerçek bir savaş” başlatıldığını iddia etti.

Bugün medeniyet bir kere daha belirleyici bir dönüm noktasında” ifadelerini kullanan Putin,” Anavatanımıza karşı gerçek bir savaş başlatıldı" dedi.

Putin'den çok sert

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre Putin, Ukrayna'daki savaşa katılan askerlere övgüde bulundu ve Rusları birlik olmaya çağırdı.

Putin, “Kahraman atalarımız, birliğimizden daha iradeli, daha güçlü ve daha güvenilir hiçbir şeyin olmadığını kanıtladılar. Dünyada vatan sevgimizden daha güçlü hiçbir şey yok" dedi.

Putin'den çok sert

Geçit töreni sırasında Putin'in etrafı bir dizi eski Sovyet liderle çevriliydi.

2000'de iktidara geldiğinden beri Putin, 1945'te Sovyetlerin Nazilere karşı kazandığı zafer etrafında, vatanseverliği körüklemek ve Sovyet gücünün varisi olarak konumunu güçlendirmek için "Zafer Bayramı" geçit törenlerini kullanıyor.

Putin'den çok sert

Bu yılki geçit töreni normalden daha kısa ve çok daha sade göründü.

Önceki yıllardan farklı olarak, askeri jetlerin uçuşu yoktu ve geçit töreninde daha az ekipman gösterildi.

Putin'den çok sert

Bu yıl Kızıl Meydan'da sadece 8 bin asker yürüdü ve bu 2008'den bu yana olan en düşük sayıyı temsil ediyor.

Koronavirüs salgını yılı olan 2020'deki geçit törenine bile yaklaşık 13.000 asker katıldı ve geçen yıl 11.000 asker katıldı.

Rusya ayrıca anma törenleri için büyük bir güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...