Putin, Ukrayna savaşında başarılı olan askerlere ücretsiz arsa verecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Rusya, aylardır Ukrayna topraklarındaki işgalini sürdüren Rusya lideri Vladimir Putin, savaşta ölen askerlerin yakınlarına ve başarılı askerlere Moskova, Kırım ve Sivastopol'tan ücretsiz arsa verileceğini açıkladı.

Rusya - Ukrayna arasındaki savaşda 10 ay geride kalırken, iki taraf da ağır kayıplar verdi. Henüz barış için somut adımlar atılmazken, savaşın daha da uzayacağı öngörülüyor. Öte yandan Rusya lideri Putin, Rus askerlerin moralini yüksek tutmak için yeni bir karar daha aldı.

BAŞARILI ASKERE ÜCRETSİZ ARSA

Rusya Devlet Yasa Bilgi Sistemi'nde yayınlanan kararname ile Putin, Ukrayna'daki savaşta ölen Rus askerlerinin ailelerine ve Ukrayna'daki savaşta başarılı olan Rus askerlerine Moskova, Kırım ve Sivastopol bölgesinden arsa verilmesini tavsiye eden bir kararname imzaladı.

Yayınlanan kararnamede, "Özel askeri operasyona katılarak devlet üstün liyakat ödülü alan, çatışmalarda yaşamını yitiren ve çatışmalarda gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesi tavsiye ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Bu karara göre Ukrayna'da savaşan ve başarılı olan Rus askerlerine ve savaşta ölen askerlerin ailelerine de, "sosyal destek" kapsamında istedikleri bu 3 ayrı bölgeden arsa temin edilmesi öngörülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...