Putin ve Obama, Suriye'de kimyasal kullanımını konuşacak

/ Kaynak: AA
Putin ve Obama, Suriye'de kimyasal kullanımını konuşacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'de kimyasal silah kullanımını ele almak için bir araya geleceği açıklandı.

ABD'nin Moskova BüyükelçisiMichael McFaul, Rusya Devlet nbsp;Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'de kimyasal silah nbsp;kullanımını ele almak için bir araya geleceğini söyledi. nbsp;McFaul, Suriye'de kimyasal silah kullanımı ve araştırılması konusunun, nbsp;gelecek hafta G-8 zirvesinde görüşecek Putin ile Obama'nın ana gündem nbsp;maddelerinden biri olacağını belirtti. nbsp;ABD Büyükelçisi, Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin Rus nbsp;meslektaşlarıyla çalıştıklarını belirterek, ''Bu konuda görüşlerimiz örtüşüyor. nbsp;Birkaç gün sonra bir araya gelecek liderlerimizin ana gündem maddelerinden bir nbsp;tanesi Suriye'de kimyasal silah kullanımı konusu olacaktır'' dedi. nbsp;Daha önce, Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin ve nbsp;Obama'nın G-8 zirvesi çerçevesinde Kuzey İrlanda'da görüşeceklerini açıklamıştı. nbsp;G8 Zirvesi, 17-18 Haziran'da Kuzey İrlanda'nın Enniskillen şehri nbsp;yakınındaki Lough Erne Golf Resort'ta yapılacak
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...