Putin seçiyor, Wagner vuruyor! Wagner Gurubu nedir, arkasında kim var?

Düzenleyen:
Putin seçiyor, Wagner vuruyor! Wagner Gurubu nedir, arkasında kim var?

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın özel askerî şirketi Wagner, Zelenskiy'e suikast düzenlemek için gittiği Kiev'de sıkıştı kaldı. Peki Wagner Gurubu tam olarak nedir, arkasında kimler var? Merak edilenleri Türkiye Gazetesi editörü Batuhan Topbaş sizler için tek tek anlattı.

Rusya merkezli bir özel askerî şirket olan Wagner, Devlet Başkanı Putin'in istekleri doğrultusunda hareket eden bir paramiliter örgüt. Kiev'e giden Wagner Grubu Zelenskiy'e 3 kez suikast girişiminde bulunmuştu. Başarız olan bu girişimlerin ardından gurubun Kiev'de sıkışıp kaldığı ortaya çıktı. 

RUSYA RESMİ OLARAK KABUL ETMEDİ

Wagner bu zamana kadar Rusya için dünyanın farklı noktalarında görev aldı. Rusya'ya bağlı olduğu bilinen Wagner Grubu'nu Rus Devleti asla kabul etmedi. Sürekli olarak da tüm iddiaları reddetti. Wagner grubu Kiev'de mi? Wagner nasıl ve kim tarafından kuruldu?  İşte Wagner Grubu ile ilgili bilinmeyenler;

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...