Putin Rus halkından 8 çocuk istedi: Ninelerimizi örnek alın!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Putin Rus halkından 8 çocuk istedi: Ninelerimizi örnek alın!

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Putin, Rusya nüfusunun artmadığı belirterek Rus halkından 7-8 çocuk yapmalarını istedi. "Ninelerimizi örnek alın" diyen Rusya Devlet Başkanı, "Haydi, bu harika geleneği yeniden canlandıralım" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus halkına seslendiği konuşmasında Rusya'nın nüfusuna dikkat çekerek 'çocuk isteğini' dile getirdi. Uzun zamandır nüfusu artırmaya ve gençleştirmeye çalışan Rusya'da, Putin halka '7-8 çocuk çağrısı'nda bulundu. 

Rus lider Putin Rusya'nın nüfus sorununa dikkat çekerek, "Ninelerimizin ve onların annelerinin döneminde 7-8 çocuklu aileler olurdu. Haydi, bu harika geleneği yeniden canlandıralım" sözleriyle halkına ''çocuk yapın'' dedi.

SONUÇLAR İSTEDİĞİ GİBİ DEĞİL

Rusya Devleti yıllardır nüfusu arttırmak ve gençleştirmek için politikalar geliştiriyor. Ulusal Demografi Projesi adı altında çocuk yapan ailelere sosyal yardım desteği ailelere manevi destek, fakat bu politikaların sonucu Putin'in beklediği gibi gelmedi.

İstediği sonucu elde edemeyen Putin çocuk yapmaları için Rusya halkına seslendi, "Bundan birkaç kuşak önce, ninelerimizin ve onların annelerinin döneminde 7-8 çocuklu aileler olurdu. Haydi, bu harika geleneği koruyalım ve yeniden canlandıralım! Kalabalık aileler ve çok çocukluluk, Rusya'nın bütün halkları için olağan bir norm ve hayat tarzı haline gelmelidir" diyerek açıklamalarda bulundu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...