Putin-Macron görüşmesindeki dev masanın sırrı belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters/AP
Putin-Macron görüşmesindeki dev masanın sırrı belli oldu

DÜNYA Haberleri  / Reuters/AP

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ikili görüşmeyi gerçekleştirdiği devasa masadaki fotoğrafları sosyal medyada alay konusu olmuştu. Reuters'a konuşan kaynaklar, uzun masasının sırrını açıkladı.

Ukrayna-Rusya krizinde arabuluculuk için Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile görüşmeye giden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un basına yansıyan fotoğrafları alay konusu olmuştu. Fotoğrafta Putin ile Makron'un kritik gündemi tartıştığı masanın devasa boyutları ve iki lider arasındaki mesafe dikkat çekmişti.

Macron'un yönetiminde görevli iki üst düzey isim, görüşmede kullanılan uzun masanın nedenini Rus PCR testine bağladı.

MACRON RUSLARIN TESTİNİ REDDETTİ

Macron'un, Putin ile görüşmesinden önce koronavirüs tedbirleri gereği istenen Rus COVID-19 testine girmeyi reddettiği açıklandı.

Sağlık ve güvenlik protokolünü reddetmesinin ardından Macron'a, Putin'den sosyal mesafe gereği uzak durması gerektiği söylendi.

MASA ALAY KONUSU OLMUŞTU

Bir ucunda Macron'un, diğer ucunda Putin'in oturduğu son derece uzun Kremlin masası, sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Bazı yorumcular düzenlemenin siyasi bir açıklama olduğunu öne sürerken, şimdi masa düzeninin Macron'un Rus doktorlar tarafından test edilme konusundaki isteksizliğinin bir sonucu olduğu iddia ediliyor.

Yaklaşık altı saatlik görüşmeleri sırasında Macron ve Putin, Ukrayna'daki krizi tartışmış Macron, Putin'den durumun tırmanmayacağına dair garanti aldığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters/AP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...