Putin istedi, Hamas 'tamam' dedi! Rus esir serbest kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Putin istedi, Hamas 'tamam' dedi! Rus esir serbest kaldı

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail ve Filistin arasındaki 4 günlük geçici ateşkesin üçüncü gününde bir sıcak gelişme daha yaşandı. Hamas yaptığı yazılı açıklama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çabalarına cevap olarak bir Rus esiri serbest bıraktığını duyurdu.

Hamas'ın saldırılarını öne süren İsrail 49 gün boyunca Gazze Şeridi'ne aralıksız saldırılar düzenledi. Çatışmaların başından bu yana Gazze'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce insan canından oldu. Katar'ın araya girmesi ile iki taraf insani ara adı altında 4 günlük ateşkes yapmaya karar verdi. 24 Kasım'da başlayan ateşkeste Hamas 13 İsrail ve 12 Tayland vatandaşını serbest bırakırken İsrail ise 39 Filistinli'yi teslim etti. 

12 TAYLANDLI ERDOĞAN'IN SAYESİNDE SERBEST BIRAKILDI

Hamas tarafından rehin tutulan 12 Taylandlı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine MİT’in girişimiyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

ATEŞKESİN İKİNCİ GÜNÜNDE 42 FİLİSTİNLİ ÖZGÜR KALDI

Esir takasında ikinci gün 42 Filistinli ve 14 İsrailli esir serbest  bırakıldı. 

RUSYA İSTEDİ HAMAS VERDİ

Esir takası ateşkesin 3. gününde de devam etti. 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esir, Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim edildi. Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, Filistin meselesine destek veren Rusya'nın tutumu takdir edildi. Açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin'in çabalarına cevap olarak Rus bir esirin serbest bırakıldığı bildirildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...