Putin bu kez net konuştu: İç savaşı fiilen durdurduk

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin bu kez net konuştu: İç savaşı fiilen durdurduk

DÜNYA Haberleri

Wagner isyanı sonrası ikinci kez kameralar karşına çıkan Putin, darbe girişimi sonra net mesaj verdi. "İç savaşı fiilen durduk" diyen Putin, "İsyanı durdurmak için Ukrayna'daki askerlerimizi çekmeyi düşünmedik" açıklamasında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner grubunun darbe girişiminden sonra bir kez daha kameralar karşına geçti. Putin, iç savaşı fiilen bitirdiklerini açıkladı.

"BİRLİKLERİMİZİ CEPHEDEN ÇEKMEDİK"

Wagner'in hedefindeki Savunma Bakanı Şoygu ile birlikte meydandakilere seslenen Putin konuşmasında, "Ordu ve halk isyancıların yanında olmadı. İsyanı bastırmak için Ukrayna'da savaşan birlikleri çekme ihtiyacı duymadık. Halkımız ve ordumuz isyancıların yanında yer almadı" dedi.

PRİGOJİN KAYIPLARA KARIŞTI

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise basın toplantısında isyanı sona erdiren anlaşmanın uygulanmakta olduğunu ve Vladimir Putin'in her zaman sözünü tuttuğunu söyledi. Ancak Prigojin'in nerede olduğunu bilmediklerini ifade etti.

WAGNER EKİPMANLARINI ORDUYA DEVREDECEK

Öte yandan silahlı isyan nedeniyle Wagner grubuna karşı açılan ceza davaları düşürüldü. Rusya Savunma Bakanlığı ise Wagner güçlerinin elindeki ekipmanları savunma bakanlığına devredeceğini açıkladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...