Putin, Berlusconi'yi 'gerçek bir dost' diyerek andı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin, Berlusconi'yi 'gerçek bir dost' diyerek andı

DÜNYA Haberleri

Rus Devlet Başkanı Putin, hayatını kaybeden eski İtalyan Başbakanı ve milyarder Berlusconi hakkında "gerçek bir dost ve seçkin bir politikacı" ifadelerini kullandı. Putin'e yakınlığıyla bilinen Berlusconi, Kırım'ın ilhakından sonra bile Rusya'nın yanında yer alarak Batı'nın tepkisini toplamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazartesi günü ölen 86 yaşındaki eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yi anmak için "gerçek bir dost ve seçkin bir politikacı" ifadelerini kullandı.

"Benim için Silvio değerli bir insandı, gerçek bir arkadaştı" dedi Putin taziye mesajında. "Onun bilgeliğine, en zor durumlarda bile dengeli, ileri görüşlü kararlar alma yeteneğine her zaman içtenlikle hayran kaldım."

Putin, "Berlusconi, Rusya'da ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkileri güçlendirmenin tutarlı ve ilkeli bir destekçisi olarak hatırlanacak," diye ekledi.

LİDERLERİN YAKIN İLİŞKİLERİ

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schroeder gibi Berlusconi de, Putin'in 2000'den itibaren Kremlin'deki ilk yıllarında Moskova ile yakın ilişkiler geliştirdi.

Berlusconi Rus liderlerin kişisel dostları haline geldiler fakat 2014'te Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinden sonra Batı'nın aksine Rusya'nın yanında olmakla çok eleştiri topladı.

Berlusconi, geçen yıl İtalya'da yapılacak seçimlerden hemen önce, Putin'in aylar önce Ukrayna'yı işgal etmeye "itildiğini" ve Kiev'de "düzgün insanları" görevlendirmek istediğini söylediğinde kınandı.

Ancak daha sonra Berlusconi, "Ukrayna'ya yönelik saldırı haksız ve kabul edilemez" şeklinde bir açıklama yaptı.

PUTİN'DEN BERLUSCONİ'YE ÖVGÜ

Pazartesi günü Berlusconi'nin vefatından saatler sonra Putin, Rus televisyonuna verdiği röportajda eski başbakan hakkında “dünya çapında bir siyasetçi, artık uluslararası arenada böylesi çok az insan var" dedi. Berlusconi'nin Rusya ile NATO arasında diyalog kurmadaki rolüne de dikkat çekti.

Kaynak: AFP

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...