Putin, BAE Devlet Başkanı Al-Nahyan ile tavan fiyat uygulamasını görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin, BAE Devlet Başkanı Al-Nahyan ile tavan fiyat uygulamasını görüştü

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Batılı ülkelerin Rus petrolüne getirdiği tavan fiyat uygulaması ele alınarak OPEC+ çerçevesinde dünya petrol piyasasında istikrarın sağlanmasına yönelik ortak çalışmaların önemine vurgu yapıldı.

Avrupa Birliği ile G7 ülkelerinin Rus petrolüne karşı tavan fiyat uygulamasını kararına karşı çıkmıştı. Rusya ise daha önce böyle bir uygulamaya giden ülkelere petrol satmayacaklarını dile getirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin Basın Servisi'nden görüşmeye dair yapılan açıklamada, "11 Ekim'de St. Petersburg'da düzenlenen zirvede varılan anlaşmalar dikkate alınarak Rusya-BAE iş birliğinin daha da geliştirilmesine ilişkin güncel konular ele alındı. Ulaştırma, lojistik ve enerji sektörleri de dahil olmak üzere ticari ve ekonomik iş birliğinin teşvik edilmesi tartışıldı" ifadeleri kullanıldı.

BERABER ÇALIŞMANIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Putin ve Zayed Al Nahyan'ın küresel petrol istikrarının sağlanmasına yönelik ortak çalışmanın önemine dikkat çektiği belirtilerek, "OPEC Plus çerçevesinde küresel petrol piyasasının istikrarını sağlamak için birlikte çalışmanın önemine vurgu yapıldı. Alınan kararların tüm katılımcı ülkeler tarafından tutarlı bir şekilde uygulanmasından memnuniyet duyulduğu dile getirildi" ifadeleri kullanıldı.

Putin ve Al Nahyan'ın bu kapsamda Rus petrolüne Avrupa Birliği ve G7 ülkeleri getirilen tavan fiyat uygulamasını da ele aldığı belirtilerek, "Batılı ülkenin dünya ticaretinin ilkelerine aykırı olarak Rus petrolüne piyasa karşıtı kısıtlamalar getirme girişimleriyle bağlantılı duruma değinildi" denildi. OPEC+ grubu, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşuyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...