Putin, 'ABD, Rusya muhalefetini destekliyor'

/ Kaynak: AA
Putin, 'ABD, Rusya muhalefetini destekliyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin diplomatik birimlerinin ülkesindeki muhalefeti desteklediğini belirterek, bunun doğru bir davranış olmadığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin diplomatik birimlerinin ülkesindeki muhalefeti desteklediğini belirterek, bunun doğru bir davranış olmadığını söyledi. nbsp;Rusya'da yayın yapan bir televizyon kanalını ziyareti sırasında ABD ve Rusya ilişkilerine değinen Putin, "Rusya'nın diplomatik birimlerinin 'Occupy Wall Street' hareketiyle yakın ilişki içinde olmadığını, ABD diplomatik hizmetlerinin ise Rusya'daki muhalefetle etkin işbirliği içinde olduğunu ve doğrudan desteklediğini" kaydetti. nbsp;Diplomatik hizmetlerin ülkeler arasındaki ilişkileri düzenlemekle yükümlü olduklarına ve bulundukları ülkenin iç işlerine karışmaması gerektiğini vurgulayan Putin, ABD diplomatlarının bu yaklaşımını doğru bulmadığını bildirdi. nbsp;
-"İran'ın barış amaçlı nükleere hakkı var"-
İran'ın nükleer programına ilişkin değerlendirme de yapan Putin, bu ülkenin uluslararası talepleri yerine getirdiğine inandığını ve Uluslararası Atom Enerji Kurumu'nun hazırladığı son raporun da bunu yansıttığını dile getirdi. Putin, "İran'ın nükleer alandaki kurallara uyduğundan hiç kuşkum yok. Bunun aksini söyleyecek hiçbir kanıt da bulunmadı" değerlendirmesinde bulundu.
İran'ın barışçıl amaçlarla nükleer teknolojisin geliştirmeye hakkı olduğunu da savunan Putin, "uluslararası yaşamın diğer üyeleri ile karşılaştırıldığında İran'ın bu konuda ayrımcılığa maruz bırakılmaması gerektiğini" ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...