Putin Abbas ile görüştü

/ Kaynak: AA
Putin Abbas ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Putin, resmi temaslarda bulunmak üzere Moskova'da bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi temaslarda bulunmak üzere Moskova'da bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Putin-Abbas görüşmesinde, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel sorunlar ele alındı.

Görüşmede Putin, Ortadoğu'daki duruma vurgu yaparak, "Bölgede durum ne yazık ki iyileşmiyor. Sizinle burada buluşarak, durumu konuşmak ve normalleşmeye yönelik adımları değerlendirme imkanı bulmaktan oldukça mumnunum" ifadesini kullandı.

Abbas ise görüşmenin kendileri için oldukça değerli olduğunun altını çizerek, "Sizin de söylediğiniz gibi, bölgede her iki ülkeyi de ilgilendiren sorunlar var ama bizim birinci önceliğimiz, Rusya ile olan ikili ilişkilerimizi ve iş birliğini geliştirmek" dedi.

Abbas, Putin ile görüşmesinden önce Başbakan Dmitriy Medvedev ile bir araya gelmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...